Veiligheid en echte aandacht, in een huiselijke sfeer

Hanna Twelkemeijer

Oprichter en trotse eigenaresse van KDV Tomaz

Na jaren als pedagogisch medewerker te hebben gewerkt, was in 2008 het moment daar. Mijn eigen kinderdagverblijf voelde als een logische volgende stap voor mij. En dat bleek, inmiddels heeft KDV Tomaz al 2 vestigingen!

Mijn doel is de kinderen een hele fijne, veilige, uitdagende en inspirerende eerste jaren te bezorgen. Met deze missie ga ik elke dag weer met veel plezier naar mijn werk.

Kind -en gezin coach

Naast het runnen van het kinderdagverblijf, ben ik ook parttime kind en gezinscoach. De hulp van een kindercoach kan worden ingeschakeld wanneer jouw kind al een tijdje niet lekker in zijn vel zit en de reden hiervoor kunnen zeer uiteenlopend zijn en soms lastig te achterhalen. Ik help je hierbij en samen proberen we de angel uit te wond te halen die belemmeringen opleveringen in het dagelijks leven. 

Daarbij werk ik met ouder(s) aan het ontwikkelen van een zelfbewuste kijk op jezelf als ouder en het gezin in het geheel. Jouw vraag of zorg is het vertrekpunt van je ontwikkeling.  

Ik maak gebruik van coaching gesprekken, opstellingen/ systemisch werk, innerlijk kind werk, ontspanningsoefeningen.

Voor zowel de opleiding tot kindercoach en Psychodynamisch therapeut gevolgd aan de Academie Psychodynamica. Deze veelzijdige post-hbo-registeropleidingen zijn geaccrediteerd door het CPION en de SKJ (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd).

Medewerkers

Niet zomaar een team!

Iedere medewerker heeft een passende opleiding om in de kinderopvang te werken gevolgd en wij blijven ons continue ontwikkelen in ons vakgebied. Daarbij besteden wij ieder jaar aandacht aan verschillende protocollen zoals: ons pedagogisch beleid en het veiligheid, gezondheids- en voedingsbeleid 

Op iedere locatie zijn altijd voldoende medewerkers aanwezig met een kinder- EHBO-diploma,  zij ook getraind als bedrijfshulpverlener (BHV’er).

Daarbij voeren we jaar voeren we een Risico-Inventarisatie en Evaluatie (RIE) uit, hierbij worden alle risico’s op het gebied van veiligheid en gezondheid geïnventariseerd en geëvalueerd. De pedagogisch medewerkers krijgen worden gecoacht door een externe pedagogisch coach. Op individueel vlak en in teamverband.

Ouders

Ouderencommissie

Kinderdagverblijf Tomaz heeft bij haar vestigingen een actieve oudercommissie. De oudercommissie is een adviesorgaan die de kwaliteit van het kinderdagverblijf bewaakt en de ouders van het kinderdagverblijf vertegenwoordigt. De oudercommissie komt minimaal 4 keer per jaar bij elkaar en bespreekt lopende zaken en punten die door ouders zijn ingebracht. Ook wordt advies gegeven over onderwerpen die door de directie van het kinderdagverblijf worden aangedragen.

Oudercommissie KDV Binnenstad: oc.kdvtomaz@hotmail.com 

Oudercommissie KDV/ BSO Tomaz Hoogvliet: oudercommissiehoogvliet@gmail.com 

Activiteiten

Periodieke thema's

Bij Tomaz zijn we invoelend en hebben een passie voor het geen wat wat we doen. We vullen elkaar aan op verschillende vlakken, wat ervoor zorgt dat het de kinderen aan niets ontbreekt. 

Wij werken aan de hand van periodieke thema’s. We passen dit toe tijdens het spelen, bakken, zingen en dansen om zo een unieke beleving te creëren voor de kinderen. Met de bolderkar gaan we graag op pad ontdekken wij de omgeving we gaan we naar de speeltuin en het park. Wij koken regelmatig met de kinderen en iedere dag bedenken we een passende en uitdagende activiteit voor ieder kind.

Dit zeggen andere ouders over Tomaz

Thuis

Kleine groepen

We bieden kinderen een veilige plek waar ze zich thuis voelen en waar ze plezier kunnen maken.

Ontwikkeling

Flexibele dagen en tijden

Wij stimuleren kinderen in hun ontwikkeling en volgen ze hierin nauwlettend.

Mogelijkheden

Oog voor de behoefte van jouw kind

We denken graag met ouders mee en zoeken mee naar mogelijkheden om het makkelijk te maken.

Aandacht

Op loopafstand van Utrecht CS

We geven de kinderen graag alle aandacht die ze verdienen. We verzorgen ze met liefde, spelen graag en dagen ze uit om te leren.

Zorg

Sfeervol en gezellig

We voelen ons verantwoordelijk voor de kinderen die aan ons toevertrouwd zijn en behandelen ze als een kostbaar bezit.

 

Klachtencommissie

KDV Tomaz is aangesloten bij de geschillencommissie, dit is een onafhankelijke klachtencommissie. Wij vinden het prettig als het contact met ouders zo open en transparant mogelijk is. Bij vragen kunt u ook altijd bij de pedagogisch medewerkers en managers terecht.​